Συνάντηση μελών Εξωραϊστικού και Αθλητικού συλλόγου στον απόηχο της Καταστροφής

Την Τετάρτη 01.08.2018 μαζευτήκαμε κάτοικοι του Νέου Βουτζά και μέλη των δύο συλλόγων , μετά από αιτήματα τους σε μια μεγάλη συνάντηση στην Α είσοδο . Η συνάντηση γνωστοποιήθηκε δημόσια μέσω Facebook , email και μηνυμάτων .

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς βρέθηκε στη συνάντηση αυτή , ενημερώνοντας αναλυτικά για τις δράσεις του δήμου του και απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις . Τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό . Είναι στο πλευρό των δημοτών κάθε στιγμή .
Ο δήμαρχος Μαραθώνα δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση .

Επίσης στη συνάντηση μίλησε ο Νίκος Στεφανίδης , μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα .
Στη συνέχεια αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή που θα καταγράψει και θα προωθήσει τα αιτήματα των κατοίκων.
Όσοι προσεφέρθησαν , συμμετείχαν σε αυτή την επιτροπή χωρίς κανέναν αποκλεισμό . Έκτοτε η επιτροπή αυτή συνεδριάζει κάθε μέρα.
Κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα υπόμνημα την Παρασκευή 31.7 .

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»)
ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ
03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΘΕΜΑ : Υπόμνημα περί δρομολόγησης και υλοποίησης κατεπειγουσών δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23.07.2018 στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης των άρθρων 11 και 12 του Νόμου 3013/2002, του Νόμου 3852/2010 και σύμφωνα με την Εγκύκλιο 3752/25.5.18 της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας.
Αιτούμαστε και αξιώνουμε άμεσα :

1. Την άμεση στήριξη, χωρίς καμία προϋπόθεση και με κάθε τρόπο, των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.
2. Την πλήρη και ουσιαστική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, με βάση περιγραφή τους και φωτογραφικό υλικό, χωρίς εξάρτηση από β/θμιες επιτροπές και λοιπές γραφειοκρατικές διαδικασίες (να μην απαιτείται η βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες από τους πολίτες). Την αποζημίωση και αποκατάσταση στο 100% των περιουσιών, του περιβάλλοντος χώρου και των τεχνικών έργων και υποδομών.
3. Την άμεση ανάθεση και εκτέλεση εργασιών υλοτόμησης ιδιωτικών ή δημοσίων / κοινόχρηστων εκτάσεων σε συνεργασία Δήμου, ΥΠΕΝ, δασαρχείου Πεντέλης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με υλοτομικούς συνεταιρισμούς κατά τα πρότυπα της απόφασης 27/29.7.2018 του Δήμου Ραφήνας. Καθώς και την άμεση κατασκευή Κορμοδεμάτων η οποία αποτελεί άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.
4. Την άμεση υλοποίηση σχεδίου συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων που προέκυψαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια. Άμεση μεταφορά των υλικών αυτών από το Δήμο, την Περιφέρεια και από τις Ένοπλες Δυνάμεις.(άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου).
5. Την άμεση τοποθέτηση 300 κάδων απορριμμάτων και 300 κάδων αποβλήτων (οικοδομικών υλικών ή καμένης βλάστησης) με βάση την πύκνωση των κατοικιών ανά οδό και τα δελτία απογραφής ζημιών του Υπουργείου Υποδομών (άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου). Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.
6. Την άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στο 100%, σε όλον τον οικισμό και την τοποθέτηση δημοτικών φωτιστικών στις οδούς του οικισμού. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα. Άμεση αποκατάσταση των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Άμεση συντήρηση και ενεργοποίηση των κρουνών πυρόσβεσης. Άμεση επανακατασκευή των δύο Πυροφυλακίων, και αποκατάσταση της Εκκλησίας, του Σχολείου, των Αθλητικών Κέντρων (Νυμφών και Χρυσ. Σμύρνης), και των κοινοχρήστων χώρων του Οικισμού (Ρήγα Φεραίου και Μιαούλη).
7. Την άμεση τοποθέτηση σημάνσεων επικινδυνότητας σε δρόμους με κλαδιά, δέντρα, επικίνδυνα υλικά κλπ.( άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου) καθώς και την αντικατάσταση όλων των καμένων πινακίδων οδών, σημάνσεων της τροχαίας κλπ. Άμεση κατασκευή στηθαίων ασφαλείας στα πρανή των οδών. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.
8. Την έκδοση Απόφασης που θα επιτρέπει την αποκατάσταση των ζημιών επί τη βάσει προϋφιστάμενων οικοδομικών αδειών με απλή ενημέρωση της υπηρεσίας δόμησης, χωρίς κόστος και άλλη προϋπόθεση για τους πολίτες. (υπό τον όρο της βεβαίωσης στατικής επάρκειας από μηχανικό για τα ολικώς ή μερικώς κατεστραμμένα κτίρια).
9. Την άμεση οριοθέτηση του καμένου περιαστικού δάσους και κήρυξή του ως αναδασωτέου. Σεβασμός των εμπραγμάτων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.
10. Την απαλλαγή των κατοίκων κύριας ή εξοχικής κατοικίας, ΜΟΝΟΝ των πυρόπληκτων περιοχών, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας ΔΟΥ που υπάγονται,από τις ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις για την περίοδο από 1/6 εως 31/12/ 2018, τουλάχιστον, την άμεση απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2018, και την αναστολή της πληρωμής των στεγαστικών δανείων με ισόχρονη παράταση αυτών. Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής των οικιών, την κάλυψη των υπολοίπων των δανείων από το Δημόσιο, ανεξαρτήτως χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
11. Την εκπόνηση επείγουσας δασοτεχνικής μελέτης και υλοποίηση έργων αναδάσωσης και προστασίας του εδάφους από πλημμυρικά φαινόμενα, (αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα). Λήψη μέτρων βοηθείας της φυσικής αναγέννησης και αποκατάστασης των φυσικών πληθυσμών της πανίδας. Εγκατάσταση εναλλακτικών ειδών βλάστησης, ΟΧΙ ΜΕ ΠΕΥΚΗ και ευκάλυπτοι (πχ κουμαριές, βελανιδιές κλπ), σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
12. Την άμεση συντήρηση και επέκταση των αντιπυρικών ζωνών και την διαμόρφωση ζώνης στο περίγραμμα του οικισμού του Νέου Βουτζά. Τη διάνοιξη όσων οδών δεν πληρούν τους όρους του Σχεδίου Πόλεως , τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων και την απόδοση τυχόν κατειλλημένων κοινοχρήστων χώρων και ρεμάτων.
13. Την άμεση εγκατάσταση πυροσβεστικού σταθμού με στόλο τουλάχιστον τριών οχημάτων.
14. Την άμεση σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Δάσους με αρμοδιότητα και τον οικισμό και τη σύνταξη Σχέδιου Μεταπυρικής Διαχείρισης του Καμένου Δάσους.
15. Την υποστήριξη των παιδιών που πρόκειται να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις και έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους. Την άμεση ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών του Σχολείου του Νέου Βουτζά.
16. Επέκταση και πύκνωση των δρομολογίων της συγκοινωνίας ΟΑΣΑ ή Τοπική-Δημοτική σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Οικισμού.
17. Την άμεση και συνεχή Ενημέρωση της Εισαγγελέως Περιβάλλοντος για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω.
18. Τη συμμετοχή εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής σε κάθε Επιτροπή ή Όργανο του Δήμου που θα ασχοληθεί με οποιοδήποτε τρόπο (διαχείριση κλπ, ιδιαίτερα στον ερανικό λογαριασμό) με οικονομικούς πόρους που συγκεντρώνονται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.
19. Την εφεξής επακριβή τήρηση του Νόμου 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 26 και της υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστικής διάταξης (ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β), για καθαρισμό οικοπέδων από ιδιοκτήτες άλλως από τον Δήμο ως υποχρεωτική νόμιμη ενέργειά του. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.
Για τη Συντονιστική Επιτροπή
των Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά
ΕΜΥ ΚΡΟΚΙΔΗ 6979981295, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΗΛΑ 6937107163, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΣΤΕΛΛΑ ΡΩΣΣΗ 6974335695, ΠΡΟΕΔΡ. ΑΘΛΗΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΚΟΥΛΗΣ 6937150596, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΜΕΛΟΣ Σ.Ε
ΝΙΚΟΣ ΙΩΝΑΣ 6944585959, ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΙΖΟΣ 6974114707, ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ 6944942165, ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΗΧΑΤΣΙΟΣ 6985022674, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΜΕΛΟΣ Σ.Ε
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 6944431761, ΕΜΠΟΡΟΣ – ΜΕΛΟΣ Σ.Ε
ΕΙΡΗΝΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ 6937396629, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΛΟΣ Σ.Ε
ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ 6976523136 ΕΚΠΡ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η επιτροπή συναντήθηκε ξανά με το δήμαρχο Ραφήνας στο δημαρχείο Ραφήνας και χτες Δευτέρα 6.8!, μέλη της συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό κο Τσίπρα .
«Μέλη της συντονιστικής επιτροπής συλλόγων και κατοίκων του Νέου Βουτζά για τις ενέργειες μετά την τραγωδία , συναντήθηκαν σήμερα σε μια τρίωρη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό , προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα ατελείωτα θέματα που έχουν δημιουργηθεί στο τμήμα του Δήμου Μαραθώνα . Εκ μέρους της επιτροπής παραβρέθηκαν ο κος Αθ. Ρίζος , ο κος Ν. Ιωνάς , η κα Ε. Κροκίδη , ο κος Ν. Σκουλής , ο κος Α. Δεληχάτσιος και η κα Ειρ. Ρηγοπούλου . “
Στη συνεχεια συντάχθηκε ενημερωτικό δελτίο :
« Η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων (Εξωραιστικός και Αθλητικός η «Πρόοδος»), και των Κατοίκων του Νέου Βουτζά, καθώς και οι κατοικοι, μέλη της Πολεοδομικής Επιτροπής Γειτονιάς και του Εξωραιςτικού Συλλόγου Ματι επισκέφθηκαν χθές το απόγευμα τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα και του εξέθεςαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, μετά από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Αρχικά ο πρωθυπουργός εξέφραςε τη λυπη του για τα θύματα και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς και τις οικογένειές τους ενώ μίληςε για την τεράςτια καταςτροφή της Φύςης και των περιουςιών. Επεσήμανε το γεγονός οτι «η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώθηκε σε 4 ημέρες ωστε να υπάρχει πλήρης εικόνα και οι αποζημιώσεις να γίνουν με όρους αξιοπρέπειας»
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε οτι η κατεδάφιςη και επαναδόμηςη ´οςων σπιτιών είναι εως 150τμ και εχουν χαρακτηριςτει κόκκινα και κίτρινα θα γίνει στο 100% απο το Υπουργείο Υποδομών με εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο για τους πυρόπληκτους, το Πρόγραμμα Δημοσίων Έπενδύσεων αλλά και με χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια. Τέλος αναφερόμενος ειδικά
στο Μάτι υπογράμμισε την ανάγκη επανασχεδιασμού της περιοχής ωστε «να μην έχει την πλάτη γυρισμένη στη θάλασσα». Η συζήτηση έγινε παρουσία των αρμόδιων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και Υποδομων Δικτύων και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.
Τα αιτήματα που τέθηκαν και οι δεσμεύσεις από πλευράς του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα αναφέρονται αναλυτικά για τις δύο περιοχές
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Ν.ΒΟΥΤΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018.
1. Άμεση προστασία των κατοίκων του Νέου Βουτζά, Μάτι και των γύρω περιοχών από τα τοξικά κατάλοιπα της πυρκαγιάς. Εντολή για Δειγματοληψίες εδάφους, αέρα και νερού και αναλύσεις κατά τα διεθνή πρότυπα-Λήψη μέτρων ασφαλείας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : 10 συνεργεία του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» θα κάνουν μετρήσεις. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα εκδώσει οδηγίες. Εξειδικευμένες εταιρείες θα αναλάβουν την απομάκρυνση αποβλήτων απο αμίαντο.

2. Άμεση ανάθεση από το Υπουργείο Υποδομών και άμεση εκτέλεση εργασιών υλοτόμησης όλων των ιδιωτικών και δημοσίων / κοινόχρηστων εκτάσεων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από συνεταιρισμούς υλοτόμων. Άμεση κατασκευή και τοποθέτηση Κορμοδεμάτων (επείγοντα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα).

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : θα υλοτομηθούν άμεσα όλες οι εντός των οικισμών εκτάσεις, με βάση κεντρική συμφωνία με το Υπουργείο Υποδομών, αφού το αποδέχθηκε ο Δήμος Μαραθώνα. Για τα ρέματα και τη δασική έκταση, θα επιταχυνθεί η διαδικασία από το δασαρχείο Πεντέλης με συνέργεια της Επιτροπής.

3. Άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων με άμεση καταβολή του χρηματικού επιδόματος5.000€ και της αποζημίωσης 1.000€ το μήνα-Αναστολή της πληρωμής δανείων.Απαλλαγή από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του έτους 2018, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας ΔΟΥ που υπάγονται. Ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : έχει ήδη προχωρήσει η αποζημίωση των θυμάτων.

4. Πλήρης καταγραφή των καμένων εκτάσεων και περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, με βάση περιγραφή τους και φωτογραφικό υλικό, χωρίς εξάρτηση από επιτροπές και λοιπές γραφειοκρατικές διαδικασίες (να μην απαιτείται η βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες από τους πολίτες). Αποζημίωση και αποκατάσταση στο 100% των περιουσιών, του περιβάλλοντος χώρου και των τεχνικών έργων και υποδομών. Καταβολή του επιδόματος των 5.000€ σε όλους του πυρόπληκτους εντός του μήνα Αύγουστου. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2018 ανεξαρτήτως βαθμού καταστροφής κατοικίας.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : θα επεκταθεί η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ 2018 σε όλους τους ιδιοκτήτες, ανεξαρτήτως ζημιών. Οι απαλλαγές και φορολογικές διευκολύνσεις θα ισχύσουν ανεξαρτήτως αρμοδιότητας ΔΟΥ που υπάγεται ο κάθε συμπολίτης μας. Θα αφορά όςους διαθέτουν το (κίτρινο) χαρτί ελέγχου. Θα επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής των 5.000€. Έχουν καταβληθεί ήδη σε 260 δικαιούχους από τους περίπου 2000 ενώ εχουν εξεταςτεί 950 αιτήςεις. Δεν θα απαιτηθεί άλλο δικαιολογητικό ή αυτοψία για το επίδομα αυτό. Θα θεσμοθετηθεί άμεσα και επίδομα αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου κάθε κατοικίας .

5. Άμεση υλοποίηση από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Υποδομών, σχεδίου συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων (διάθεση γερανοφόρων οχημάτων για συλλογή κλαδιών/καύσιμης ύλης, οικοσκευών και μπαζών-άμεση τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων για μπάζα).

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : θα ανατεθεί το έργο απο το Υπουργέιο Υποδομών σε τεχνική εταιρεία που προσφέρθηκε ανιδιοτελώς.
θα διατεθούν κονδύλια στους Δήμους.

6. Αποκατάσταση των ζημιών με βάση προϋφιστάμενες οικοδομικές άδειες με απλή ενημέρωση της Υπηρεσίας Δόμησης, χωρίς κόστος και άλλη προϋπόθεση για τους πολίτες(υπό τον όρο της βεβαίωσης στατικής επάρκειας από μηχανικό για τα ολικώς ή μερικώς κατεστραμμένα κτίρια).

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : τα εντελώς κατεστραμμένα σπίτια έως 150τμ θα κατεδαφιςτούν και θα ανοικοδομηθούν στο 100% , είτε από το Υπουργείο Υποδομών με δωρεάν μελέτες κλπ είτε από τους ιδιοκτήτες με χαμηλότοκα δάνεια. Θα απλοποιηθεί πλήρως η διαδικασία αδειών (κατεδάφισης και ανέγερσης).

7. Εγκατάσταση κλιμακίων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στους Δήμους και παρουσία εκπροσώπου των κατοίκων για την εποπτεία της διαχείρισης, ιδιαίτερα των ερανικών λογαριασμών.

8. Άμεση οριοθέτηση του καμένου περιαστικού Δάσους και κήρυξή του ως αναδασωτέου.Εκπόνηση δασοτεχνικής μελέτης.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : θα επισπευστούν οι διαδικασίες μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δασαρχείου.

9. ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ :Μεταβολή/διόρθωση των διοικητικών ορίων με υπαγωγή του οικισμού του Νέου Βουτζά σε έναν Δήμο (προτεινόμενη διάταξη για τον «Κλεισθένη» : Οικισμοί με εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή σχέδιο πόλης υπάγονται στον Δήμο που βρίσκεται εγγύτερα σε αυτούς).

ΔΕΣΜΕΥΣΗ : το αίτημα έγινε κατανοητό από τον Πρωθυπουργό και θα εξεταςτεί η δυνατότητα τροποποίησης του πρόσφατου νόμου για το πρόγραμμα «Κλεισθένης».
•Υπήρξε δέσμευση για συνεχή αστυνομική επιτήρηση των οικισμών.
•υπήρξε δέσμευση για άμεση δενδροφύτευση της Λεωφόρου Μαραθώνος ενόψει και του Διεθνούς Μαραθωνίου Αθηνών.
• μας δόθηκε συγκεκριμένο πρόσωπο εκ μέρους του Υπουργού Υποδομών κ Σπίρτζη για την παρακολούθηση της υλοποίησης όλων των δράσεων .
Τέλος, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του για άμεση επικοινωνία για την παρακολούθηση της υλοποίησης των παραπάνω δεσμεύσεών του, ορίζοντας υπευθύνους επικοινωνίας.»

Η συντονιστική επιτροπή του Νέου Βουτζά είναι ανοικτή σε κάθε βοήθεια ή συμμετοχή κατοίκου που θεωρεί ότι μπορεί να συνεισφέρει με οποιοδήποτε τρόπο . Να μείνουμε δυνατοί και ενωμένοι .

You may also like

Αφήστε μια απάντηση